loading...

SKIREN, vår fina insjö med fin badplats där jag har många minnen från bl.a när jag gick på simskola där. Vid avslutningen när jag tagit järnmagistern och fick ha fin(?) pilkrans som man skulle bära vid det högtidliga tillfället:)
Min pappa Rolf och min farbror Enar ägde under några år på 1970talet kiosken där mina kusiner Bill och Kenth och vår sommarpojk Kim sommarjobbade. Vi hade små stugor där vi bodde i under somrarna. Minns alla tallkottar som vi gick på när vi skulle till badet, för barfota skulle vi gå:) och jag minns när Gunnar Moden kom med sin moped och skulle spela fotboll med grabbarna och gubbarna vid badplatsen. Korten under tagna vid kiosken. Min pappa min farbror Ingvar min kusin Stina och kortet under min bror Stefan.

Skiren en sommarkväll i juli 2017

Den gamla kiosken har tyvärr  rivits.

loading...

De första veckorna på sommarlovet fick vi Fliserydsbarn  åka med taxibuss till insjön Skiren för att gå på simskola!

Vid busshållsplatsen(som då var vid Vita Skolan) väntade man förvantsfullt på Elving eller Åke med taxibussen som körde oss mot Skiren.

Efter upprop av simlärarna så tävlades det vem som var snabbast i vattnet(och inte var det jag)men badade gjorde man alltid,oavsett temperatur,eller?

  

Iväntan på bussen hem så köpte man (om man hade pengar med sig) lite smågodis  (det var på den tiden godispåsarna var små) eller möjligen en liten påse jordnötter i kiosken. Detta utspelar sig på slutet av 70-talet,början 80-talet!
Lite osäker när simskola i Skiren slutade?