Min vän,Erik Lundgren.
Erik byggde mitt föräldrahem 1946.( som jag nu bor i med min familj). Erik bodde där med sin fru Kerstin, som tyvärr dog tidigt. Erik och Kerstin fick inga barn.
Erik sålde huset till mina föräldrar som flyttade in 1964. Huset var då två lägenheter,min mamma,pappa,storebror och jag bodde i lägenheten nere och Erik bodde på övervåningen.
Min bror,Stefan och jag var ofta uppe och hälsade på Erik,och han var ibland barnvakt. Han var en " busig" barnvakt,jag minns att han spelade skuggspelsteater under sin säng,vi lyssnade på Karlsson på taket på gammal  ljudbandspelare,vi hoppade höjdhopp i mamma och pappas sängar med överkastet.-vi säger inget till mamma och pappa sa, Erik:)
Erik hade en  fabrik,där vi fick hoppa i sågspånen. Jag minns också att vi fick följa med när Erik skulle lämna lådor i Torsås. Erik hade också får och Stefan och jag hade varsitt eget lamm som vi fick sköta om. Erik och jag gick ofta vid Patron Gustavs trädgård och plockade blommor. Våren 1975 blev Erik sjuk och flyttade till ett hem i Oskarshamn, Björnbacka .Erik dog 1976. Erik hade 4 syskon: Oskar,John,Martin och Hildur.
Inget av syskonen fick några barn. 

 Eriks såg i Fliseryd. Fr.v: Kalle Pettersson,Erik, Arne Dahl,Gustav Andersson,Melker Petersson

Eriks bror Martin med fru Eva. Ingen av syskonen Lundgren fick några barn.

  
   CF Lundgren. Syskonen Lundgren bodde här.De (fyra) förblev barnlösa, varför ingen nära anhörig finns kvar.
Nämnde C F Lundgren var fabrikör och sönerna var i träbranchen Lundgrens Såg mm. CF Lundgren var dessutom en känd profil i väckelserörelsen , ingick i Sv Missinsförb styrelse i Sverige.  

Åh,detta vackra hus,synd att det är rivet. Det som finns kvar idag är stenmuren,syrenhäcken och lönnen.
 På kortet förmodligen Ferdinand Lundgren med fru Maria. Och barnen Martin ,Hildur och Erik.

Korten under tagna innan rivningen,1984-85.

 

Korten under som Ryssebacken ser ut idag!